Kadın, Toplumu Dönüştüren ve Topluma İstikamet Verendir.

Haber Tarihi: 08/03/2016 Belediyeden Haberler Sayfasına Geri Dön »

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle bir açıklama yapan Başkan Mehmer Özdemir; “Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın, toplumu dönüştüren ve topluma istikamet verendir” dedi.
Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımız, hayatımızın her alanında sınırsız sevgisi, hoşgörüsü, fedakârlığı ve yetiştirdiği evlatlar ile geleceğimizi şekillendiren kutsal varlıklardır.

Hükümetimiz, her geçen gün kadın erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili önemli yasal düzenlemelere imza atarak kadına yönelik şiddetin son bulması için çalışmakta ve bunda da başarılı sonuçlar almaktadır. Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın, toplumu dönüştüren ve topluma istikamet verendir. Kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak ise toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğudur. Zira kadınlar, özelde ailenin, genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar.
Bu duygu ve düşünceler ile özellikle devletimizin bölünmez bütünlüğü için mücadele verirken, mertebelerin en yükseği olan şehadet mertebesine ulaşan ve gazi olan kahraman Mehmetçiklerimizin anneleri ve eşleri başta olmak üzere, tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyorum.