Hiçbir Engel Engel Değildir Aşıldığında....

Haber Tarihi: 03/12/2015 Belediyeden Haberler Sayfasına Geri Dön »

Araban  Belediye Başkanı Mehmet  Özdemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Özdemir, mesajında şu görüşlere yer verdi:''Dünya Engelliler Günü, insanlığımız adına daha fazla düşünmemiz ve insani duygularımızı en fazla hissetmemiz gereken günlerden biridir. Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve yaşamlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde yer alan engelli vatandaşlarımız, bizim için birer güç kaynağıdır. Her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz. Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de yüksek oranda engelli insanımız bulunmaktadır. Bu insanlarımızın en önemli problemi çalışma, eğitim, sağlık ve sosyal alanları kuşatan bir takım haklardan insan onuruna yaraşır bir şekilde yararlanamamalarıdır. Araban Belediyesi olarak, sosyal belediyecilik anlayışımız gereği eğitim, sağlık ve diğer hizmetlerimizin bir kısmını engelli vatandaşlarımıza sunmaya çalışmaktayız. Engel oranı ne olursa olsun, bütün engelli vatandaşlarımızın kendi kendine yetebilen onurlu ve başı dik eşit vatandaşlar olarak yaşamalarını sağlamak en büyük hedefimizdir. Kendi geleneğimiz ve değer yargılarımızın tavsiye ettiği kardeşlik ve dayanışma değerleri de bunu öngörmektedir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, ilçemizdeki tüm hizmet ve haklardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, insanlık borcumuzun yanı sıra, medeni toplum ve devlet olmanın da en önemli gereklerindendir. Bu vesileyle herkesi engelli vatandaşlarımıza saygılı olmaya çağırıyor, engellerin bir engel teşkil etmediğini belirtmek istiyorum'' dedi.