Araban’da Okullar Yenileniyor

Haber Tarihi: 22/01/2016 Belediyeden Haberler Sayfasına Geri Dön »

Araban Belediyesi, ilçede bulunan okulların eksikliklerini gidermek için Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile okul iyileştirme çalışmalarına başladı.
Araban Belediyesi, ilçe genelinde bulunan 38 okullarda saha incelemesinde bulundu. Okulların fiziki koşullarının değerlendirildiği incelemelerde okul müdürleri ve okul aile birlikleri ile görüşülerek ihtiyaçlar ve eksikler belirlendi.
Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir’in önderliğinde saha çalışmalarını gerçekleştiren Fen işleri saha ekibi okulların fiziki ve sosyal çevrelerini değerlendirerek, eğitim alanlarının ve okul çevrelerinin iyileştirilmesi hususunda raporlamalar yaptı.
Okul içi ve okul dışı iyileştirme çalışmaları kapsamında ayrıca güçlendirme, tuvalet-lavaboların bakım ve onarımı, kapıların yenilenmesi, dış cephe, bahçe duvarları, asfalt ve rampa düzenlemeleri ile anaokulu bahçelerinin peyzaj ve ağaçlandırma uygulamaları yapılacak. Çalışmalar kapsamında engelli rampaları engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için okullara kazandırılacak.