Hisar Mahallesinde Cami Açılışı

Haber Tarihi: 31/05/2015 Araban'dan Haberler Sayfasına Geri Dön »

Arabanlı İş Adamı Mehmet Mirzaoğlu, doğup büyüdüğü Araban ilçesine bağlı Hisar mahallesine yaptırdığı iki katlı, iki minareli Hacı Meryem Camii’nin açılışı gerçekleştirildi.
Arabanlı İş Adamı Mehmet Mirzaoğlu tarafından doğup büyüdüğü Hisar mahallesine yaptırılan caminin açılışına, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Gaziantep Milletvekili adayı Ali Peri, Araban Belediye Başkanı, Mehmet Özdemir, Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş, İlçe Müftüsü Abdüsselam Aydın, Hacı Mehmet Mirzaoğlu ve ailesinin yanı sıra, birçok Hisar mahallesi sakinleri katıldı.
Hacı Meryem Camii’nin açılış töreni sonunda Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir’in Arabanlı iş adamı Mehmet Mirazoğlu’na kendi köyüne yaptırdığı cami için hazırlattığı teşekkür plaketini AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan tarafından, Mehmet Mirzaoğlu’na takdim edilirken, Mirzaoğlu’na Araban İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan teşekkür plaketini de Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş takdim etti.

Hacı Meryem Camii’nin açılışı öncesi konuşma yapan Arabanlı İş Adamı Mehmet Mirzaoğlu,’’Böylesi mutlu günümüzde sizleri burada görmek, değerli zamanlarınızı ayırarak, teşrif etmek ve bize şeref verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Asıl bu konuda ben kelimesini söylemek istemiyorum. Ancak maalesef Türkçe’mizde ben demek gerekiyor. Onun içinde ben bu köyde doğdum. Hayatım boyunca kendi şahsım için hiç mi hayal kurmadım. Bunu samimiyetimle belirtiyorum ki bütün hayallerim toplumdan yana oldu. Toplum nezdinde hizmet etmek, hizmet vermek ve de hizmetler zincirinin son halkası olan, işte bu karşınızdaki Hacı Meryem Camisidir. Bu camiyi yaparken kesinlikle yapılmasının kararını vererek, ne gerekiyorsa yapılsın diye, burada görevlendirilmiş arkadaşlarımıza, görev verdim. Niyetlenmiş olduğum rahmetli annem, Hacı Meryem ve babam Müslüm adına ben bu camiyi niyetlenerek, yaptırdım. İnşallah dileğim yerini bulmuştur’’ diye konuştu.
Hacı Meryem Camii’nin gerçek sahibinin Yüce Allah olduğunu söyleyen Mirzaoğlu, konuşmaları şöyle sürdürdü:’’Ancak bize bir şans tanımıştır. Bu maddiyatın sahibi olmuş olduğumuz, Yüce Allah’ın yoluna ve Yüce dinimiz İslam uğruna sadece muhtaçlara yapılan yardım kadardır. Ancak bu insanın kendi hür durumuna düşüncesine bırakılmıştır. İşte bunun içindir ki bu camiyi yaptırırken, İnşallah diyorum cömertçe davranmışımdır diyorum. Ne demiş Yunus Emre bu konuda, mal sahibi mülk sahibi hani bunun, ilk sahibi, malda yalan mülkte yalan, gel bari birazda sen oyalan demiş. Normal hayatta, harcamalarımızda, giderlerimizde, olduğunun üzerinde olan harcamalara israf diyoruz. Ancak israf bir konuda olmaz. Az önce belirtmiş olduğum Allah yolunda, Yüce dinimiz İslam’ın yükselmesi uğruna, ve de muhtaçlara yapılan yardım konusunda, israflık olmaz. ve bu duruma cömertlik denir’’ diye konuştu.
Hacı Meryem Camisini yaptırırken, eşinin de düşüncesini aldığını dile getiren Mehmet Mirzaoğlu,’’Onun düşüncesini alarak yaptırdım. Bildiğimiz gibi hanımlar her ne kadar çalışmıyorlarsa da beylerin çalıştığının veya elde dilen maddiyatın en azından yüzde 50’side onlarındır. Bunun içindir ki kendisinin rızasını adlım, ve bu cami yapma kararını beraber verdik. Kendisi halen Alman vatandaşı olmakla beraber. Kendisi Elhamdülillah ilk önce Allah huzurunda sonrada Alman makamlarının, Alman Mahkemelerinin kararıyla, Yüce dinimiz İslam’ı seçerek, Elhamdülillah Müslüman olmuştur’’ ifadelerini kullandı.
Araban İlçe Müftüsü Abdüsselam Aydın yaptığı konuşmada, mescitlerin, Mabetlerin Allah’ın evi olduğunu belirterek,’’Benim bu hususta en çok teşekkür edeceğim rabimdir. Rabbimize sonsuz hamdolsun ki, Hz. Meryem ismiyle ne yaptı bir mabet lutf eyledi, ikram eyledi. Camilerimiz bir ülkenin kimlik belgeleridir. İslamiyet’e ait olduğunun o toplumun, aidiyet belgesidir. Hadisi şerifte rabbimiz buyuru ki, benim yeryüzünde evlerim mescitlerdir buyuruyor. Bu mescitlerde beni ziyaret edenler, iman edenlerdir. Kim evinde abdest alır güzel bir şekilde, camiye, mabette gelirse, ziyaret olunana ziyaretçilere ikram, haktır vaciptir buyuruyor. Rabbim inşallah bize, huzur eylesin. Ailemize, memleketimize, lutf eylesin ikram eylesin. Bu caminin açılışında emekleri geçen, Hisar halkımıza başta, Mehmet Beyefendiye şu müjdeyi söylemek, sizin hakkınızdır değerli abim. Değerli hocamız burada anlattılar. Allah’ın mescitlerini ancak ve ancak, Allah’a iman eden, Ahiret gününe iman eden, namazını dosdoğru kılan, zekatını veren ve Allah’tan başka hiç kimseden korkmayanlar iman ederler. Onlar için kurtuluşa, ermesi umulanlar, kendilerdir. Buyurulur. Yine bir hadisi şerifte buyurur ki kim bir mescit yaparsa, kuş yuvası kadar bir mescit yaparsa, ben cennette bir köşk verir buyuruyor. Mehmet beyin ailesine kutlu olsun, mutlu olsun. Çoluk çocuğuyla var olsun’’ şeklinde konuştu.
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan,’’Almanya’da en iyi şekilde Türkiye’yi temsil eden, gelişen, büyüyen bir iş adamı olmasına rağmen, her adımında, Gaziantep oldu, Hisar mahallesi oldu. Ben bunun canlı şahidiyim. Kurduğu TV’nin adı da bunun canlı şahidi. Mehmet Bey, şahsıma da çok iyiliği dokundu. Ben hepinizin huzurunda kendisine çok teşekkür ediyorum.’’İnsan dediğin memleketine faydalı olmalıdır’’ dedi.
Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de,’’Doğup büyüdüğü Hisar mahallesine 400 metre kare arsa üzerine iki minareli ve iki katı yaptırdığı ve rahmetli annesi merhum Hacı Meryem Mirzaoğlu’nun adını verdiği camii için Arabanlı İş Adamı Mehmet Mirazaoğlu’na teşekkür ederim’’dedi.
Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş da,’’Arabanlı İş Adamı Mehmet Mirzaoğlu’na Hisar mahallesine yaptırdığı mükemmel cami için teşekkür etti.’’
Hacı Meryem Camisinin açılışında bir araya gelen, mahalle sakinleri ve yetkililer, bir arada yemek yedi.